Kies de juiste maat kinderfiets

Het kiezen van de juiste maat kinderfiets is niet altijd even makkelijk, maar wel belangrijk! Er zijn vele methoden om de maat kinderfiets te bepalen. Deze methoden moeten hulpmiddelen zijn en niet leidend. Onze klantenservice helpt u graag bij het bepalen van de juiste maat kinderfiets. Bij het aanschaffen van een kinderfiets wilt u natuurlijk voorkomen dat uw kind op een te kleine of te grote kinderfiets komt te zitten. Het bepalen van de juiste maat kinderfiets is iets wat niet heel moeilijk is, mits u een aantal punten in ogenschouw neemt. Kinderfietsenkopen.nl geeft u een aantal middelen om tot de juiste maat kinderfiets te komen.

Leeftijd

Een goede indicator is de leeftijd van uw zoon of dochter. De leeftijd is een goede manier om een voorselectie te maken als het om de framemaat gaat. Kinderfietsen worden ingedeeld in diverse grootte, varierend van 10 inch tot 26 inch. De producenten van de kinderfietsen, zo ook onze leverancier, houden hier rekening mee.

Kledingmaat

Behalve de leeftijd hanteren wij ook de kledingmaat als hulpmiddel. Bij de leeftijd gaat men uit van gemiddelden, er zijn altijd kinderen die voor hun leeftijd iets groter of iets kleiner zijn. Staar u daarom niet alleen blind op de leeftijdentabel, houdt ook rekening met de grootte van uw kind. Bij alle kinderfietsen op onze website staat een advies kledingmaat vermeld.

Indicatietabel

 

Leeftijd Kledingmaat Framemaat tot 4 jaar 86-98 10 inch 3-5 jaar 92-104 12 inch 4-6 jaar 104-116 16 inch 4-7 jaar 104-116 18 inch 6-8 jaar 116-122 20 inch 8-10 jaar 128-140 24 inch 9-12 jaar 140-152 26 inch

Maat kinderfiets bepalen

Voorgaande hulpmiddelen moeten niet leidend zijn, het zijn zoals we aangeven hulpmiddelen. Hulpmiddelen waarmee wij denken dat u de juiste maat kunt bepalen om zodoende een geschikte kinderfiets te kopen. De juiste maat kinderfiets bepaalt u uiteindelijk door uw kind op de fiets te zetten. Pas daarom de volgende tips en trucs toe om de juiste maat kinderfiets te bepalen:

  1. Kies o.b.v. leeftijd en kledingmaat een framemaat
  2. Zet uw kind op een fiets met deze framemaat
  3. Kijk of een been gestrekt op het onderste pedaal kan rusten
  4. Controleer of de knieen niet tegen het stuur komen
  5. Bepaal of de fiets geschikt is voor uw kind

Het bepalen van de juiste maat kinderfiets is enorm belangrijk. Koop daarom nooit eene fiets die te groot is. Door uw kind op een te grote fiets te laten rijden, waardoor hij/zij niet met de voeten bij de grond kan, wordt uw kind onzeker en angstig. Hierdoor is het nagenoeg onmogelijk om vrij en vrolijk te kunnen fietsen op de aangeschafte kinderfiets.

Gerelateerde berichten